Vydáno: 5. 2. 2015  /   Aktualizováno: 5. 2. 2015
Blogy
Dokonalé recepty z levných a chutných brambor
Brambory jsou univerzální potravina, kterou můžete upravit na tisíce způsobů. Máme pro vás čtyři, které stojí za to vyzkoušet.

Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty
Suroviny: 400 g čerstvých hub, 3 lžíce másla, sůl, mletý černý pepř, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 500 g mraženého listového špenátu, asi 100 ml smetany,  
500 salátových brambor, 500 g sterilovaných rajčat (celých), hrst lístečků bazalky, 150 g cherry rajčátek, 100 g strouhaného sýra

 
Postup:
1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle na pánvi. Osolíme je a opepříme. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je necháme zesklovatět na troše oleje v pánvi. Přidáme rozmrazený špenát. Podlijeme ho smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata vyjmeme z konzervy a také je nakrájíme na kolečka.

3. Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj brambory. Lehce je osolíme a zakryjeme je podušenými houbami. Přidáme špenát a rajčata. Vše zalijeme nálevem z rajčat rozmíchaným s nasekanou bazalkou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a při 180 °C necháme péct asi 30 minut.

4. Alobal z pekáčku odstraníme. Zeleninu poklademe cherry rajčátky, zasypeme sýrem a vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezezlátne.

Doba přípravy 70 minut.
1 porce obsahuje 1885 kJ/450 kcal
Počet porcí/kusů 4

Autor: jpž
Foto: shutterstock , Kulinární studio Bauer Media , Fotoservis Bauer Media/Fotolia

Další články z rubriky

Nedávno mě na blogu Denisy Říhy Palečkové zaujal článek, ve kterém se  autorka a známá lektorka intimní komunikace zamýšlí nad zkušenostmi ze své desetileté praxe. „Potkala jsem desítky žen, které se svému muži snažily roky něco důležitého sdělit. Že jim něco vad...(Pokračování...)
Maja je krásná. Její máma hrdě sleduje, jak šikovně zkouší stavět z kostek. „Jsi šťastná?“ ptám se, i když vidím, že je. Maje jsou téměř dva roky, se svými rodiči žije však teprve pár týdnů. Maju neboli Marii adoptovali. „Další měsíc, kdy se to...(Pokračování...)
1. První zmínky o makronkách se objevují v italských klášterních spisech z 9. století. Benátští mniši tehdy křehké cukrovinky nejen sami vyráběli, ale i prodávali. Šlo o jednotlivé kousky „sušenek“ z bílků a mandlové mouky – bez příchuti...(Pokračování...)
Když Lisa Eldridge, dvaačtyřicetiletá, uznáváná make-up artistka a hvězda beauty tutorialů prohlásila, že rozmach sociálních médií je tím nejlepším, co se ve světě zkrášlování kdy přihodilo, stala se u svých vrstevníků terčem posměchu. „Ani mi o tom nemluvte,“ odsekla...(Pokračování...)
Tahle sladce vonící popínavá rostlina s chomáčky bílých květů pochází z tropických a subtropických oblastí. V mírném podnebí by původní odrůda nepřežila, ale její věhlas se do chladnějších oblastí rozšířil natolik, že podnítil botaniky k vyš...(Pokračování...)

Mohlo by se Vám líbit

Jsou potraviny, které byste neměli jíst, pokud nechcete mít nafouklé a tučné břicho. Třeba tyhle...
My ženy bychom mohly vyprávět, jak nám občas ty naše hormony umí zavařit. Prozradíme vám, jaké mňamky je dají do klidu.
Konec pomalých rozjezdů, zkuste hned od rána zásobovat mozek kvalitní energií.
Až zjistíte, co všechno umí a jak vám pomůže, tuhle košťálovinu si prostě zamilujete!
Guláš ani těstoviny to nebudou. Vyberte si z těchto čtyř variant a váš výkon bude maximální.
Takové jednoduché návyky způsobí to, že budete zdraví a stárnutí si vás jen tak nenajde.
Jaro je skoro tu a s ním i nekonečně odšťavňování plné zdraví a svěžesti. Naučte se tento jednoduchý džus a dopujte jim své tělo a...
© 2013 Bauer Media Praha v.o.s., www.stratosfera.net | online inzerce | předplatné časopisů | kontakt
JenProKrásu.cz - Vše, co žena potřebuje vědět, aby byla krásná