Vydáno: 24. 3. 2016  /   Aktualizováno: 24. 3. 2016
Zdraví
Jednoduchý trik, který prozradí, jak jsou vejce stará
Koupě v supermarketu a úschova v lednici na další týden může z vajec udělat smrdutou potravinu, která vám zkazí celé jídlo. Jak tomu takhle před Velikonocemi předejít?

Před Velikonocemi se zásobují obchody hlavně vejci. Může se tak klidně stát, že si domů donesete týden, dva stará vajíčka a ani o tom nebudete vědět. Jednoduchý trik se vám však bude hodit i mimo tento svátek. Už jen kvůli tomu, že občas na ně prostě zapomeneme.

Samozřejmě je nejlepší jíst a zpracovávat čerstvé suroviny. Vajíčka ale něco málo vyrží. Ovšem né měsíc. Jak už začne plavat, je v něm hodně vzduchu a vejce se tak kazí. Proto už si ho raději nedávejte.

Autor: Markéta
Foto: shutterstock

Další články z rubriky

„Při práci s notebooky je důležité využívat dynamické změny pozice a úlevové polohy, při kterých se svaly protáhnou a zrelaxují. Při sezení mějte široce rozkročené dolní končetiny, stehna mohou směřovat pod mírným úhlem dolů. Na židli seďte tak, aby se vaše nohy dotýkaly země...(Pokračování...)
Znáte to. V práci jste se chtěla blýsknout novou pouzdrovou sukní, jenže už v tramvaji se vám břicho nafouklo natolik, že byste se nejradši vrátila domů převléknout do tuniky a tepláků. „Co jsem to zase snědla?“ proklínáte se? Stop. Odborníci doporučují, abyste se zamyslela spíš nad t...(Pokračování...)
Začalo to nenápadně. „Kdykoli jsem se na svého přítele podívala, tvářil se tragicky,“ popisuje proměnu svého přítele třiatřicetiletá Zuzana. „Ať jsme měli na večer nebo víkend jakýkoli plán, obvykle prohlásil: ,Já nemám chuť. Jdi sama.‘“ Petr byl čím dál skleslej...(Pokračování...)
Roky se doporučuje obézním, aby jedli pětkrát denně malé porce, počítali si kalorie a hlavně aby nehladověli! Ne každému ale tato metoda vyhovuje, a přestože se z krátkodobého hlediska může jevit jako účinná, její dlouhodobá efektivita je sporná, a to i podle studií. Každý, kdo někdy tímto...(Pokračování...)
Proč mám nažloutlé zuby? Odstín zubní skloviny je daný od přírody, ale ovlivňuje ho i to, jak moc přes sklovinu prosvítá žlutavá zubovina. K vaší genetické výbavě se pak navíc může přidat věk, prodělané nemoci, léky, které berete, i skutečnost, jak o svoje perličky pečujete…...(Pokračování...)

Mohlo by se Vám líbit

Konec pomalých rozjezdů, zkuste hned od rána zásobovat mozek kvalitní energií.
Velikonoce se blíží a s nimi i hromada vajec natvrdo. Vyzkoušejte tenhle salát, který je plný vitamínů a nebudete se ho moci nabažit!
Japonci jsou specialisti na přesný řez a aranžování. Tenhle způsob vás nadchne!
Chleba s máslem a jogurt už jsou trochu nuda. Teď si dejte řádnou dávku mňamky. A hned po ránu!
Ještě nějaký ten týden a jsou tu Velikonoce. Mimo to, že se těšíme na blížící se jaro, buďte trochu kreativní a nazdobte svá vajíčka...
Už nevíte, co si dělat na sváču, snídani nebo malou večeři? Chleba je trochu nuda ne? Máme pro vás tři recepty, které jsou jednoduché...
Opečujte svou pleť hezky doma a stáhněte své rozšířené póry.
© 2013 Bauer Media Praha v.o.s., www.stratosfera.net | online inzerce | předplatné časopisů | kontakt
JenProKrásu.cz - Vše, co žena potřebuje vědět, aby byla krásná